Tavaszi őszi Búza

Posted on

Elővetemnyek utn homok s szolonyec talajokon 40 kgt mg csernozjom s barna erdőtalajokon cukorrpa burgonya tavaszi rpa kender paprikaparadicsom elővetemnyek utn 25-27 kgtonna nitrognt hasznlt fel a vizsglt terletekhez egy tonna főtermk előlltsakor. Magas termshozam tar kalsz.

Az Oszi Buza Fuzariozisa Agraragazat

A bza egynyri egyszer termő nvny az letciklusnak időtartama alapjn van őszi tavaszi s gynevezett jr.

Tavaszi őszi búza. Az őszi vetsű nvnyek talajelőksztse mindg nehezebb feladat mint a tavaszi vetsű nvnyek. Az őszi bza nem a talaj mlyművelst hanem a j. Modern genetikj őszi s tavaszi vetőmagok előlltsa s forgalmazsa.

Kitűnő a fajta talajtakar. Kedvező vjratokban felveszi a versenyt mennyisgben s minősgben is az őszi bza fajtkkal. Az őszi bza tavaszi vegyszeres gyomirtsa Ez v mrciusban Magyarorszgon vlhetően nagyon klnbző fejlettsgű bzkat tallhatunk majd a tblkon.

200-220 kgha Ajnlott vetsidő. Tmeneti perzsels előfordulhat de ezt az llomny 2 ht alatt kinvi. Kpessge a bokrosodstl kezdődően ami ltal a.

A tavaszi bza sikere nagymrtkben fgg a terms betakartstl is. A talajművels milyensgt a talaj tpusa ktttsge nedvessgi llapota az időjrs az elővetemny lekerlsi ideje a visszahagyott szr. SAATEN-UNION őszi bza fajtk.

Az őszi bza fejlődsnek a mrskelt gv felel meg a legjobban ettől dlre csak a jr-jellegű vagy tavaszi bzk termesztsnek vannak meg a hőmrskleti felttelei. Kalsza szlesen laptott 3-4 virg amelyek a kalsz tengelynek kimetszseibe magnosan laptott oldalukkal tmaszkodnak. Tavaszi durumokkal sszevetve lnyegesen nagyobb termsmennyisg s termsbiztonsg jellemzi azokhoz hasonl.

Tlllsg kzp-ksői rsű fajta. Folyamatosan nyomon kell kvetni az rs fzisait s mrni a szem nedvessgtartalmt. Korai rsű szlks kalsz malmi minősgű őszi bza A tkletes BIO bza.

Az őszi bza kukorica napraforg. Fejlődsnek kedvez az enyhe ősz a tli htakar. A kijuttatsra inkbb a kső dlutni esti szlcsendes időpont a legalkalmasabb amikor a hőmrsklet s a.

Februr vge-mrcius kzepe Javasolt agrotechnika. Az ARMINIUS egy j sokat grő szlks bza első sorban bio termesztsre. Az őszi bzhoz kpest seklyebb a gykrzete termsingadozsa nagyobb fejlődsre kevesebb idő ll rendelkezsre.

Haznk egsz terletn biztonsggal termeszthető. Robbansszerű a tavaszi nvekedse. Vetőmag szksglet kgha 160 170 180 190 200 210 220 230 240 250.

Br a tavaszi bza tpanyagignye megegyezik az őszi bzval a nitrogn hatanyag legnagyobb mennyisgt tavasszal kell megkapja vets előtti alaptrgyzssal s maximum egyszeri fejtrgyzssal. Időjrsi s piaci krlmnyek olyan bzafajtkat ignyelnek amelyek nagyobb termőkpessg jobb stressztűrs s magasabb szintű betegsg-ellenllsg mellett tudjk biztostani az lelmiszer- s a. Bojtos mellkgykrzete a talajt dsan behlzza.

A tavaszi bza vetsterlete Magyarorszgon 13-16 ezer hektr krl mozog ltalban vetsre akkor kerl sor amikor az őszi vetsű bzbl nem lehetett kellő mennyisget elvetni. Az llomnyok fejlettsge a 3-4 leveles llapottl a bokrosods kzepe llapotig vltozhat. Folykony nitrogn műtrgya Genezis Nitrosol az őszi bza kora tavaszi fejtrgyzsakor mg hgts nlkl hasznlhat.

Nagy s telt kalszokat nevel amivel megalapozza nagy termőkpessgt. Vetőmag előllts s kereskedelem nvnyvdőszer műtrgya s termnykereskedelem. Clunk kzel 20 ve vltozatlan.

A 2011-es esztendőben a fajtasorok egyik legeredmnyesebb bzja volt. Minősgű beredett s lepedett maggyat ignyli. Minőstse az EU-ban 2003-ban trtnt nmet őszi bza.

A Leguan tavaszi bza j. A tavaszi bza rendszerint az őszi kzpksei rsűekkel egy időben vagy utna 12 nappal ksőbb rik. Az őszi bza a tl folyamn is tovbb bokrosodik 1-2 oC feletti hőmrskleten ezrt fontos hogy a tavaszi nitrogn mennyisg 23-t ktszeri kijuttatsos technolgia esetn a fagy elmltval de mindenkppen a holvads utn mielőbb kijuttassuk.

Alternatvt nyjt az őszi vetsű bzk helyett. Hektron termesztettek őszi bzt 13 tha-os termstlaggal. Minősg s mennyisg zsenilis kombinciban.

A mrskelt gv szaki rszein az őszi bza addig termeszthető mg a tarts hideg vagy htakar. A nvny nvekedse sorn klnbző fejlődsi szakaszokon megy keresztl amelyek trvnyszerűen kvetik egymst s mindig azonos sorrendben zajlanak le. A kznsges bza őszi vagy tavaszi vltozatt sokfel.

S a tavaszi csapadk. Magyarorszgon az 1920-30-as vekben 15-16 milli. A vilg bza vetsterletnek 90 -n a kznsges bzt 10 -n pedig a kemnyszemű durum bzt termesztik.

A 2018 Evi Oszi Kalaszos Vetomaghelyzet Agroforum Online

Milyen Gabonat Vessek Iden Osszel Agraragazat

Saaten Union Oszibuza Fajtak Minoseg Es Mennyiseg Zsenialis Kombinacioban Agroforum Online

Oszi Buza Es Kalaszos Technologia Phylazonit

Oszi Kalaszosok

Az Oszi Buza Koltseghatekony Npk Tragyazasa Agraragazat

Pin On Glutenmentes Foetel

Elozzuk Meg A Kalaszosok Es A Repce Betegsegeit Legado Val Farmmix Csoport

Oszi Arpa A Csucsok Csucsai

Az Oszi Buza Tavaszi Lombtragyazasa Agro Naplo A Mezogazdasagi Hirportal

A Sok Oszi Eso Elmosta A Buzat De Megagyazott A Tavaszi Arpa Lehetoseginek Magro Hu

A Syngenta Megujult Oszibuza Palettaja Agraragazat

Jaszalsoszentgyorgy Onkentes Tuzoltoi Ismet Bizonyitottak Tudasukat Trucks Vehicles

Oszi Kalaszosok

Oszi Kalaszosok

Cserepfalu Bukk Hungary Outdoor Hungary Farmland

Az Oszi Buza Fuzariozisa Agraragazat

Oszi Kalaszosok

Az Intenziv Gazdasagok Mellett A Mostohabb Korulmenyek Kozott Gazda Agroinform Hu

Leave a Reply