Delfines Háttérképek 2023

Posted on

Delfines Háttérképek 2023 – Acest articol este despre orașul Side, de pe coasta mediteraneană a Turciei. Pentru orașul din antica Caria, vezi Itu (Caria). Pentru orașul antic Pontus, vezi Itu (Pontos).

Un oraș de pe coasta mediteraneană de sud a Turciei. Include centrul modern al orașului și ruinele orașului vechi Side, unul dintre cele mai populare locuri din țară. Modern Side este o suburbie din districtul și provincia Manavgat, provincia Antalya, Turcia.

Delfines Háttérképek 2023

Delfines Háttérképek 2023

Este situat pe partea de est a Coastei Pamfiliei, la aproximativ 20 km est de gura râului Eurymedon. Astăzi, ca și în cele mai vechi timpuri, orașul antic este situat pe o mică creastă nord-sud de aproximativ 1 km lungime și 400 de metri lățime.

Bild Poszter, Delfin, 50×70 Cm

Strabon și Arrian au raportat că regiunea a fost fondată de greci care s-au stabilit la Cyme în Aeolis, o regiune din vestul Anatoliei. Acest lucru pare să se fi întâmplat în secolul al VII-lea î.Hr. O bază de coloană de bazalt din secolul al VII-lea î.Hr. găsită în timpul săpăturilor și atribuită neo-hitiților este o dovadă a istoriei antice a locului.

Delfines Háttérképek 2023

Având un port bun pentru navele mici, geografia naturală a Side a făcut din acesta unul dintre cele mai importante centre comerciale din regiune.

Cercetarea a relevat că majoritatea documentelor au fost scrise în limba părților. Inscripțiile, scrise încă din secolele al III-lea și al II-lea î.Hr., rămân neexplicate, dar oferă dovezi că limba locală a fost încă folosită pentru multe perioade după așezare.

Delfines Háttérképek 2023

Delfin Kép, Stockfotó és Vektorkép

Alexandru cel Mare a ocupat regiunea fără luptă în 333 î.Hr. Alexandru a lăsat doar o garnizoană pentru a ocupa orașul. Aceste lucrări, la rândul lor, i-au introdus pe locuitorii regiunii în cultura elistică, care a înflorit între secolele IV-I î.Hr. După moartea lui Alexandru, regiunea a intrat sub conducerea unuia dintre generalii lui Alexandru, Ptolemeu I Soter, care s-a declarat rege al Egiptului în anul 305 î.Hr. Imperiul Ptolemaic a condus regiunea până când a fost capturat de Imperiul Seleucid în secolul al II-lea î.Hr. Cu toate acestea, în ciuda acestor lucrări, Side a reușit să-și mențină o anumită independență, să se dezvolte economic și să devină o cultură importantă.

În 190 î.Hr., o flotă din orașul-stat insular grecesc Rodos, susținută de Roma și Pergam, a învins flota regelui seleucid Antioh cel Mare, care se afla sub comanda Keraliților. Înfrângerea lui Hannibal și a lui Antioh cel Mare a însemnat că Itu a fost eliberat de autoritatea supremă a Imperiului Seleucid.

Delfines Háttérképek 2023

Tratatul de la Apamea (188 î.Hr.) l-a forțat pe Antioh să abandoneze toate teritoriile europene și să cedeze toată Asia Mică la nord de Munții Taur către Pergam. Cu toate acestea, domnia lui Pergamon s-a extins la Perak, lăsând Pafulia la est într-o stare incertă de libertate. Acest lucru l-a determinat pe Attalus II Philadelphus să construiască un nou port în orașul Attalia (cel mai vechi din Antalya), chiar dacă Itu deținea deja portul principal. Între 188 și 36 î.Hr., Partidul și-a produs propriile monede, tetradrahme reprezentând Nike și laurul (simbol al victoriei).

Low Poly Art Of Animals. Dolphin. Good For Wall Decoration. Printable Images. Suitable For Coloring Pages. Stock Vector By ©katrinfreesoulart 328761346

În secolul I î.Hr., Itu a atins vârful unde pirații Ciliciei și-au stabilit centrul maritim și centrul de comerț cu sclavi.

Delfines Háttérképek 2023

Strada principală este mărginită de ruine de case sau magazine, multe dintre ele având podelele lor originale din mozaic.

Consulul Servilius Vatia i-a învins pe acești pirați în anul 78 î.Hr. și mai târziu pe romanul Keral Pompei în 67 î.Hr., aducând regiunea sub stăpânire romană și începând a doua perioadă de aderare, care avea să stabilească și să mențină bune relații cu Imperiul Roman.

Delfines Háttérképek 2023

Ritka Természeti Jelenséget Sikerült Rögzíteni: 2000 Delfin Táncolt Egyszerre

Împăratul Augustus a reformat administrația statului și a plasat Papulia și Itu în provincia romană Galația în anul 25 î.Hr., în urma scurtei domnii a lui Amyntas din Galația între 36 și 25 î.Hr. Side a început o altă perioadă comercială de succes în Asia Mică prin comerțul cu ulei de măsline. Populația sa a crescut la 60.000 de oameni. Această perioadă va dura până în secolul al III-lea d.Hr. Side s-a impus și ca un comerciant de sclavi în Marea Mediterană. Marile sale nave comerciale se implicau în piraterie, în timp ce comercianții bogați plăteau tribut sub formă de lucrări publice, monumente și concursuri, precum și jocuri și războaie. Majoritatea ruinelor din Side datează din această perioadă de prosperitate.

Latura casei lui Eustache din Antiohia, filozoful Troilus, autorul bisericii a cincea Filip; celebrul avocat tribonian.

Delfines Háttérképek 2023

Laturile au început un declin constant din secolul al IV-lea. Zidurile de apărare nu au putut opri atacurile succesive ale înalților din Munții Taur. În secolele al V-lea și al VI-lea regiunea a cunoscut o renaștere și a devenit sediul episcopilor din Papuli de Est. Cu toate acestea, navele arabe au atacat și ars Itu în secolul al VII-lea, contribuind la declinul acestuia. O combinație de cutremure, fanatici creștini și invazii arabe au lăsat regiunea abandonată până în secolul al X-lea, ai cărei cetățeni au emigrat în Attalia din apropiere.

Kepalkotasi Gyakorlatok Angol Pdf

În secolul al XII-lea a fost restabilit temporar ca oraș important. O inscripție găsită pe locul orașului antic arată numărul mare de evrei din perioada bizantină timpurie. Cu toate acestea, partidul a fost abandonat după ce a fost demis. Populația sa s-a mutat în Attalia, iar zona Eski Adalia a fost numită „vechea Antalya” și a fost îngropată.

Delfines Háttérképek 2023

Ca capitală a provinciei romane Pamphylia Prima, regiunea era un centru religios. Primul episcop celebru al Epidaurului a prezidat sinodul Ancirei în 314. Alții au fost Ioan, al patrulea a secolului; Eustathius, 381; Amphilochius, 426-458, care a jucat un rol important în istoria acestei epoci; Conon, 536; Petru, 553; Ioan, 680-692; Marcu, 879; Teodor, 1027-1028; Anthimus, care a rămas la sinodul ținut la Constantinopol în 1054; Ioan, asistentul împăratului Mihai al VII-lea Ducas, a prezidat un conciliu despre idolatrie, 1082; Teodosie și succesorul său Nicetas, secolul al XII-lea. Ioan, a rămas la sinodul de la Constantinopol în 1156. Notitiae Episcopatuum a continuat să facă parte din sacrificiul babilonian până în secolul al treilea. Nu apare în „Notitia” lui Andronic al III-lea. În 1397, eparhia a fost unită cu Atalia; în 1400, mitropolit de Perge și Attalia în același timp cu domnitorul regiunii.

Ruinele masive sunt printre cele mai importante din Asia Mică. Acesta acoperă un catarg mare care are vedere la un bar și o barcă de pe insula principală. Oamenii de știință au explorat situl din 1947 și continuă să facă acest lucru.

Delfines Háttérképek 2023

Trascau Mountain Hi Res Stock Photography And Images

Mai puțin conservat este Marele Teatru din Aspdos din secolul al II-lea, dar aproape la fel de mare, poate găzdui între 15.000 și 20.000 de persoane. A fost transformată într-un adăpost în aer liber și două biserici în epoca bizantină (sec. V sau VI).

Zidurile orașului bine conservate oferă vederi ale sitului prin poarta principală elistică (Megale Pyle) datând din secolul al II-lea î.Hr.

Delfines Háttérképek 2023

Arcada prezenta coloane de marmură ale căror corpuri pot fi văzute lângă băile romane, restaurate ca muzeu pentru a expune statui și sarcofage din perioada romană. Agora include rămășițele templului circular al lui Tyche și Fortuna (sec. II î.Hr.), periferic cu douăsprezece coloane, în centru. Mai târziu a fost folosit ca post comercial unde pirații vindeau sclavi.

Primosten Images, Stock Photos & Vectors

Templul roman original al lui Dionysos este aproape de teatru. Fântâna spectaculoasă a fost restaurată. În stânga se află bazilica bizantină.

Delfines Háttérképek 2023

Apeductul roman datează din a doua jumătate a secolului al II-lea d.Hr. și are o lungime de 30 de kilometri. Apeductul este deosebit deoarece are un număr unic de poduri încă conservate, precum și de poduri. Într-adevăr, diferența de înălțime între izvor și oraș este de doar 36 de metri, așa că pentru a face înălțimea cât mai mare a fost necesar să se mențină drumul cât mai drept și cât mai scurt pe dealul de munte, care este podul mai înalt (22 inci în total) și 16 tuneluri de la 100 la 2.260 m lungime.

A fost restaurat în prima jumătate a secolului al III-lea, finanțat de Lollianos Bryonianos din Itu conform unei inscripții.

Delfines Háttérképek 2023

Epidamnos Kép, Stockfotó és Vektorkép

În 1895 a fost mutat la locul distrugerii turcilor musulmani din Creta și a fost numit Selimiye; au construit şi case pe ruinele unde locuiau turcii din Creta.

Astăzi, Side a devenit o destinație populară de vacanță datorită proiectului de extindere a coastei Antalya și se confruntă cu o renaștere.

Delfines Háttérképek 2023

Strada plină de viață numită Liman Caddesi leagă stația de autobuz a orașului de piața de pe mare, unde se află o statuie a lui Atatürk.

El Delfín Que Salta En El Océano Por La Hermosa Puesta De Sol Rojo Royalty Free Stock Fotók, Képek és Stock Fotózás. Image 23139093

Leave a Reply