Tavasz Projekt óvoda 2023 – 1 TÁMOP / PRIMA FLOARE A VAREI CIMŰ TAVASZVÓR ÎN TREI SĂPTĂMÂNI Proiectul a fost întocmit de: KATALIN SÁRKÖZINÉ LÁZÓK profesoară de grădiniţă S-a realizat: În cursul anului şcolar 2009/2010 în grupa Stuart, cu copii de 4-5 ani.
2 Grădinița noastră, Ecole Maternelle Sportive Internationale GYMNASTIQUE, funcționează în Del-Pest sub auspiciile Fundației Sport pentru Copii Sănătoși. Scopul fundației noastre este de a crea o organizație care să combină dragostea pentru sport și limba în Programul Fundației.educație și să devină o parte importantă a acesteia. Copiii noștri talentați din punct de vedere atletic sunt pe mâini bune și, în același timp, învață o limbă și mănâncă sănătos. În calitate de grădiniță internațională, sunt reprezentați copii de mai multe naționalități, motiv pentru care programul nostru de predare și învățare combină programul de predare a limbii engleze cu programul de predare și învățare din limba maghiară. Scopul și experiența noastră principală este să introducem rapid dragostea pentru sport, dragostea lui – legată de promovarea divertismentului, precum și de baza predării limbilor străine. Limba noastră de comunicare este engleza, copiii noștri sunt într-un mediu englezesc toată ziua și locurile de muncă ale profesorilor noștri sunt susținute de profesorii noștri de la școala de engleză.
Tavasz Projekt óvoda 2023
3 GIMNASTICĂ Grădinița internațională funcționează cu 4 grupe egale, nivelele 0, 1, 2, 3. Grădinița noastră este un membru celebru și popular al Asociației Maghiare de Gimnastică. Departamentele de jocuri ritmice și ritmice sunt predate sub îndrumarea profesorilor și maeștrilor din grupa rusă. Antrenamentul nostru sportiv include invatarea a doua sporturi: Gimnastica Ritmica, Gimnastica Cu copiii, profesorii nostri maestri introduc intr-un mod distractiv elementele principale de Gimnastica Ritmica si Gimnastica si in final elemente specifice fiecarui exercitiu. Am adăugat antrenamentul de bază de la ambele jocuri la antrenamentul de bază. Activitățile ambelor sporturi asigură dezvoltarea corespunzătoare a corpului, a posturii, dezvoltarea mișcărilor automate, dezvoltarea simțului ritmului și a abilităților de coordonare. Urmând principiile distracției, pregătim copiilor noștri o masă specială cu bucătărie proprie. Educația noastră în tehnologia informației este în viața noastră de la mijloc, ajutăm la utilizarea noilor metode de predare și la răspândirea alfabetizării digitale cât mai larg posibil prin achiziționarea de echipamente informatice moderne, de ex. tablă interactivă, program lingvistic.
Tiszavasvári Város Önkormányzata
Gala de sfârșit de an GIMNASTICII, devenită tradiție, reflectă cei 4 ani de muncă ai noștri, unde părinții copiilor ne primesc părerea despre munca noastră anuală. Politicienii, politicienii și sportivii de elită sunt reprezentați la evenimentul nostru, iar sportivii noștri ne ridică gala la un spectacol de jocuri. În toate domeniile noastre, dezvoltarea abilităților de bază ale copiilor, folosind metoda clasificării, i s-a atribuit un rol deosebit și, prin urmare, se potrivește bine începutului vieții școlare. Școlile noastre sunt prietenoase cu copiii, creând un mediu emoțional care asigură siguranță, încercăm să dezvoltăm personalitatea copiilor, folosind metode moderne de predare. Prima alegere: prima floare de primavara
5 Zona verde a grădiniței noastre este de 1.800 de metri pătrați, cu o grădină frumoasă cu multe flori și fructe. Grupurile noastre sunt ocupate în grădină în fiecare primăvară și fac grădina magică cu bricolajul și întreținerea lor. De aceea, educația pentru mediu este și ea foarte importantă, și este considerată foarte importantă în viața noastră de zi cu zi, în special în educație. De exemplu, tot ceea ce presupune trăirea și dăruirea unei culturi de mediu se face într-un mod complex. Scopul și sarcina educației noastre de mediu în școală este de a dezvolta bune moravuri și atitudini față de natură și societate, stabilind nevoia de cultură a mediului, conștientizare și dragoste pentru lumea în care trăim. mediul imediat al copiilor, de făcut. ei văd cele mai importante legături dintre mediul de viață și cel neviu, cel local prin studiul și utilizarea abilităților și oportunităților. În timp ce dezvoltați capacitatea de a observa și de a reflecta, folosiți exemple din mediu și natură. Obiectivele și sarcinile proiectului În procesul complex al cazului pe o perioadă mai mare de o săptămână, acesta a fost realizat cu 15 persoane din grupa noastră de aceeași vârstă (5-6 ani). Încurajează menținerea relațiilor comunitare, educație în dragostea pentru natură și plante, întărește importanța conservării naturii, stabilește cele patru principii ale comportamentului de mediu.
6 Dobândiți o varietate de experiențe prin activități care corespund intereselor copiilor. Utilizarea instrumentelor legate de primăvară (vezi imagini, cărți, asculta basme, plantați plante, pictură și desen, vizitarea bibliotecii) Utilizarea metodelor moderne de predare (exemple de învățare, dezvoltarea abilităților individuale, metoda cooperativă: cerc de discuții, schimb de cuvinte, schimb de grupuri, lucru individual și în perechi, folosirea grupurilor mici, diferențiere), oferă oportunități creative. Este adecvat pentru dezvoltare pentru copii în legătură cu activitățile zilnice. Mențineți o cultură incluzivă Oferiți copiilor cunoștințe și experiență adecvate pentru dezvoltare pentru a-și satisface curiozitatea prin experiențe diverse.
Heti Terv 4 Itt A Tavasz
7 Învățare activă din lumea exterioară Renașterea naturii, lărgirea și aprofundarea învățării și observării mediului nostru . Natura de primăvară, schimbările climatice, studiul florilor de zăpadă. Încolțit, încolțit, vizitarea bibliotecii de cartier, îmbrăcat, transport în primăvară. Cursuri de scris Predăm poezii de primăvară folosind instrumente de scriere pentru a exprima sentimentele de așteptare a primăverii. Povestea celor trei bărbați Zoltán Zelk: Ghiocei, violete (poezie) Învățare vizuală A face copii în bibliotecă. Implementarea ideilor individuale la decorare și construcție. Tavazvóró: Realizarea unui afiș public. PLAN DE EDUCAȚIE MATEMATICĂ Numărați după pi, măsurați, estimați, comparați (mai mare, mai mic, mai mic, mai înalt etc.) Sortați după criteriile date în fasole. Învățarea cântecelor și a muzicii Continuați cu învățarea poeziei și a cântecelor legate de trezirea primăverii. Melc biga, Soarele straluceste, am plantat o mica gradina (cântec) (ro) Vine primavara (ro) Ploaia cade (rima) Vantul aduce o raza de soare (cântec) Iubito iubesti (cântec) Muzica. ascultați: Vivaldi: Four Seasons/Primăvara PRIMELE FLORI ALE DORINȚEI REVIZIA Joacă și pune în rol o poveste pe care o știi deja. In diferite situatii. Bazat pe conceptele de dragoste, îngrijire și fiecare parte. Împărțiți în grupuri mici, copiii explorează povestea împreună pentru a o face amuzantă și tristă. Fiecare grup va prezenta, apoi vom discuta și vom trage lecții relevante din poveștile revizuite. Joc de mișcare Joc de proces de cântare Există trei panglici colorate diferite pe copilul zburător. Trei copii controlează jocul.La ei se pot observa și cele trei tipuri de culori. Copiii trebuie să privească copilul a cărui culoare și panglică sunt aceleași cu ale lor. Ele semnalează păsărilor când pot zbura pe mâini. Trebuie să stai în picioare când dai mâna. Joc cooperativ, joc de construire a cercurilor – crearea unei povești clasice (Povestea celor trei fluturi continua) Toată lumea poate îmbogăți povestea cu propoziția unu. Casa bebelușilor c. joc (număr diferit de copii) în fiecare grupă Doi copii își construiesc o casă ridicând mâinile, copilul va fi arbitru. Dacă spui că plouă, toată lumea va alerga, iar cântăreața își va face repede o casă pentru cineva.
8 PLANUL DE ACTIVITĂȚI Data: martie 2010 CUNOAȘTEREA LUMII ȘCOALA CARTE DE ACTIVITĂȚI VIAȚA ALȚILOR ȘI MEDIUL PROVOCĂRI Provocări: Jocuri de igienizare pentru bebeluși Vizionarea imaginilor de primăvară Activități: Joacă primăvara Călătorind împreună în pădurea din apropiere Descoperirea renașterii zăpezii. prin natura. Subliniați rolul plantei protectoare și frumusețea naturii Metode, tehnici: Discuție, informare, informare Materiale: Haine pentru copii, cărți, poze, bandă colorată, natură Organizare Organizare: Lecții de MATEMATICĂ Activitate preventivă, experiment: Plantarea fasolei în pahare de plastic. Activitate: diferite dimensiuni, dezvoltarea conceptelor matematice folosind semințe de culoare și formă. Cuantificare, comparare de măsurători, estimare. Găsiți serii dintr-un exemplu Metode, tehnici: Vizualizare, informații, exemple Instrumente: Fasole colorată, mic și mare, sticlă, noroi, apă, bucată de cutie de plastic. Structura organizatorica: recrutare WILD SCHOOL Activitati preventive, experimente: Vizita la biblioteca, excursie cu tramvaiul, plimbare, aprofundarea regulilor, cunostinte, experimente, lectura carti Activitati: Trezirea bebelusului prin taierea cartonului, apoi decorarea prin afisarea ideilor individuale in coltul de lectura al copiilor. bibliotecă. Metode, tehnici: Conversație, informații, informații, exemple Instrumente: Cărți, ziare, sclipici, lipici, carton colorat, foarfece, markere, elemente decorative colorate. Sindicatul Organizat al Angajaților Bibliotecii Note: În ultima vineri, faceți împreună un afiș. Cu vopsea. LITERATURA SI LIMBAJ Activitati preventive, experiente: Jocuri dramatice, jocuri de dezvoltare cooperativa. Activitate: Trei bebeluși c. prezentarea și demonstrarea unei povești cu ajutorul păpușilor Jocuri de poveste, joc creativ. Acționează și acționează după povestea auzită, continuând să construiești povestea în etape. Zoltán Zelk: Floare de zăpadă, violet. predarea unei poezii Metode, tehnici: Discuție, explicație, explicație, exemplu Materiale: Soare, păpuși, flori, căni, țesătură Cadrul de organizare: Sala de grup SCOALA DE MUZICĂ Primul act, efect: Cânt, joc de comparație (bige d’ melc, I. plantă) o grădină mică, soarele strălucește, e liniște plouă, bate în gheață) Activități: Vino primăvara, Să plouă, să plouă, bate din palme Cântă un cântec de primăvară popular și melodia soarelui adusă de vânt Iubito ești drag Învățarea unui cântec nou Ascultarea muzicii: Vivaldi: Patru anotimpuri/primăvara Metodă, metodă: Prezentare, explicație, exersare Materiale: CD, CD player, Organizare: Sala de grup TEATRU PLAY, PLAY etc . Activități preventive, experimente: Cântece de primăvară, jocuri Activități: Dă voce la jocuri Copiii stau în cerc, își pun mâinile pe umeri și închid ochii. Arbitrul scoate un sunet (de ex. clic, aplauda, ). Vecinul lui încearcă să scoată același sunet. R, trebuie să repetați sunetul și să adăugați propriul sunet creat. B, Sunetul se repetă, apoi fiecare își face propriul sunet pe baza lui
9 DEZVOLTAREA ABILITĂȚILOR DE COMUNICARE EXPRESIA EMOȚIONALĂ, FIZICA VERBALĂ I. Dezvoltarea emoțiilor, motivația I. Extinderea vocabularului, înțelegerea verbală prin amintirea experiențelor comune . dezvoltare bazată pe noi cunoștințe I. Dezvoltarea minții, capacitatea de observare, gândirea critică. II. Investigați relațiile de cauză și efect în legătură cu schimbările sezoniere. III. Dezvoltați imaginația și creativitatea II. Dezvoltarea comportamentului social în timpul activităților comune. Importanța educației pentru răbdare, iubire și îngrijire III. Importanta intretinerii II. Extindeți vocabularul și dezvoltați înțelegerea auditivă cu experiență. III. Comunicare verbală, cooperare, vorbire continuă I. Dezvoltarea mișcărilor fine prin desen și colorare. II. Dezvoltarea abilităților de coordonare motrică prin desen, pliere, lipire III. Dezvoltarea motricității fine și a coordonării în cusut și pliere.
Színek Hete (tavasz)
10 Rezumatul evenimentelor, evaluare Implementarea proiectului a luat în considerare caracteristicile copiilor și a asigurat șanse egale. Copiii au participat activ la implementarea proiectului. Această săptămână se realizează prin crearea unui mediu liniștit. Copiii au dobândit o mulțime de cunoștințe noi, experiență. Gândirea, motricitatea fină, răbdarea, coordonarea acțiunilor și capacitatea de a lucra împreună s-au dezvoltat într-un mod dificil. Proiectul in imagini
TÁMOP-3.1.4-09/1-2009-0032 CIMŰ ZIUA MAMA O SĂPTĂMÂNĂ ACTIVITATE Proiectul a fost realizat de: Învățătoarea grădiniței SELVIJAN RASIDOVA S-a constatat: În timpul anului școlar 2009/2010 la secțiunea intermediară, și 4- 5 ani. copii mai mari
TÁMOP-3.1.4-09/1-2009-0032 ACTIVITATEA DE ZIUA ANIMALELOR ȘI COPACILOR ÎN TREI SĂPTĂMÂNI Proiectul a fost întocmit de: CSÁK ATTILÁNÉ, învățătoare de grădiniță S-a desfășurat: În anul școlar 2009/2010 și copii cu vârste 5-6 ani Un joc.
Pillangó Csoport Tevékenységi Terv
Inovare instituțională Inovare independentă Săptămâna ursului Numele profesorului în dezvoltare: Anikó Sárosiné Büki Activitatea săptămânii principale a anului 2010: Ursul (2 februarie) Viziune Vedere principală Domeniul de formare Cunoaștere aprofundată a lumii din jurul lui.
Program de învățământ bazat pe competențe Proiect închis TÁMOP-3.1.4/08/2-2008-0096 DE OEC Grădiniță 21.06.2010 Competență