Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

Posted on

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023 – Rotația culturilor este una dintre cele mai lungi și mai bine utilizate practici ale tehnologiei agricole. Diferitele grupuri de plante folosesc nutrienții din sol în mod diferit în funcție de nevoile lor, astfel încât o rotație a culturilor bine planificată și bine utilizată în funcție de caracteristicile solului și regiunilor poate îmbunătăți considerabil creșterea și menținerea productivității solului. Culturile în creștere continuă ajută la structura solului, gestionarea nutrienților și protecția împotriva agenților patogeni și dăunătorilor.

Dacă un tip de cultură este plantat și recoltat într-o zonă în timpul sezonului de vegetație, se numește simplă sau monocultură. Cu toate acestea, în plantele cultivate, plantele nu trebuie însămânțate numai în zona desemnată la momentul potrivit și în ordine strictă. Prin plantarea unei varietăți de culturi într-o anumită zonă pe parcursul anului, eficiența utilizării terenului poate fi mărită și durata producției poate fi prelungită. Astfel de metode sunt cultura dublă și cultura intercalată, care sunt concepte similare, dar descriu tehnologii diferite.

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

Vorbim de cultură dublă sau a doua recoltă atunci când două tipuri diferite de culturi sunt semănate și recoltate în același câmp în timpul aceluiași sezon de recoltare (în decurs de un an calendaristic). În practică, aceasta înseamnă că principalele culturi cultivate în fiecare an într-o anumită zonă includ o a treia cultură sau un amestec de culturi. Cultura intercalată este o tehnologie în care două sau mai multe tipuri diferite de culturi sunt cultivate în aceeași zonă în același timp sau într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Az ősziárpa Termesztés Kritikus Elemei

1. Dezvoltarea unei culturi de câmp cu randament mare este parțial legată de perioada de creștere a celei de-a doua culturi. În acest caz, sunt cunoscute trei metode diferite.

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

A) Plasarea. O plantă fructifer secundară este semănată într-un anumit stadiu de creștere a plantei fructifere principale. Un astfel de proces, trifoiul roșu, grâul de iarnă sau sorgul se seamănă primăvara, apoi se recoltează grâul sau sorgul, trifoiul roșu rămâne pe câmp și produce culturi în acel an de creștere.

B) Smerenia. Atât cultura secundară producătoare de culturi, cât și cultura principală producătoare de culturi sunt semănate în același timp. Orzul de primăvară se seamănă în același timp cu trifoiul roșu, iar trifoiul roșu este lăsat pe câmp după recoltarea orzului.

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

Ismertesse Az őszi Búza Termesztésének Célját, Jelentőségét, Technológiáját! Információtartalom Vázlata:

C) Semănatul mixt. Când două sau mai multe plante sunt plantate împreună, când mai multe soiuri sau soiuri sunt însămânțate în același timp, se folosește metoda de însămânțare când semințele sunt amestecate între ele. Un exemplu este însămânțarea și recoltarea simultană de secară și măzică. 2. O a doua recoltă este semănată după recoltarea câmpului cu cel mai mare randament, dar continuă să producă culturi până la sfârșitul sezonului de vegetație. Dacă se întâmplă pe 10 iulie, vorbim de a doua sămânță. În cadrul acesteia, a doua însămânțare în luna mai joacă un rol important, deoarece oferă un randament și o dimensiune a plantei mai bune în comparație cu a doua recoltă plantată mai târziu. De obicei numim procesul de însămânțare după 10 iulie. Prin însămânțarea culturilor de semințe secundare, o anumită suprafață de teren este utilizată chiar și între sezoanele de creștere a culturilor de semințe primare. Efectul de acoperire a solului al acestor plante este foarte benefic în protejarea terenurilor arabile, deoarece a doua însămânțare este de obicei în faza fenologică în lunile calde de vară, uscând solul și ferindu-l de eroziune și așternut de frunze. În plus, aceste plante reduc scurgerea solului în timpul ploilor abundente de vară și protejează împotriva germinării. Unele specii au un efect clar asupra uciderii bacteriilor din sol, de exemplu Fascilia, ridichea uleioasă și muștarul alb s-au dovedit a fi eficiente împotriva nematodelor. Creșterea profundă a rădăcinilor plantelor împiedică compactarea solului.

Culturile replantate sunt adesea folosite ca gunoi de grajd verde, transferate sau ușor amestecate în sol. Dezvoltarea lor rapidă și masa verde mare le fac deosebit de potrivite pentru acest scop. După cultivarea lor, când intră în sol, îi îmbunătățesc nu numai starea fizică, ci și starea biologică: în ciuda faptului că două culturi cresc în același timp cu creșterea suprafeței, conținutul de nutrienți al solului crește treptat. Cu toate acestea, dacă a doua însămânțare urmează să fie însămânțată ca furaj sau pentru producția de mărfuri, mai degrabă decât ca îngrășământ verde, este necesar să se asigure că zona primește suficiente nutrienți după recoltare.

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

Culturile cu un sezon de creștere scurt și toleranță mare la precipitații sunt cele mai potrivite pentru reînsămânțare. Părțile umede, de vest și de nord ale țării, unde precipitațiile medii anuale ajung la 600 mm, sunt potrivite pentru dubla cultură. O distribuție uniformă a precipitațiilor este, de asemenea, importantă, cu cel puțin 300 mm de ploaie căzând între mai și august, iar înghețul timpuriu reducând semnificativ creșterea celei de-a doua culturi. Deși irigarea regulată crește foarte mult costul de producție, poate reduce riscul agriculturii, așa că trebuie luată în considerare utilizarea sistemului de irigare în condiții casnice. În cazul culturilor semănate în august, chiar și o formare semnificativă de zăpadă dimineața crește succesul cultivării.

Az őszi Búza Termesztése (3.)

Experiența arată că, din cauza sezonului lor scurt de creștere, plantele însămânțate a doua oară nu pot folosi suficiente microelemente conținute în gunoi de grajd, așa că se recomandă utilizarea îngrășămintelor organice. Se recomandă aplicarea P și K sub prima cultură și N ar trebui adăugat în timpul pregătirii solului pentru a doua cultură.

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

Unele plante, din cauza condițiilor lor de viață, par să constituie o plantă excelentă înainte de plantare sau o a doua plantă bună, care se poate amesteca bine cu multe alte plante de pe câmp. Orzul de iarnă este un exemplu în acest sens: este o cultură excelentă înainte de plantare pentru multe culturi datorită recoltei timpurii, reziduurilor scăzute de tulpină și consumului redus de apă. După aceasta pot fi plantate multe culturi secundare, de exemplu porumb dulce, porumb siloz, iarbă de Sudan și rapiță furajeră, dar creează condiții favorabile pentru însămânțarea verdețurilor (ridiche uleioasă, floarea soarelui, rapiță de primăvară, muștar, lupini).

În ceea ce privește agricultura duală, este important de menționat programul de plantare verde introdus în 2015 ca urmare a modificărilor în Politica Agricolă Comună (PAC) și a subvențiilor agricole care pot fi acordate în acest cadru. Pentru a utiliza subvențiile pentru ecologizare, legea (Regulamentul 1307/2013/UE) impune îndeplinirea a trei criterii, inclusiv diversificarea producției vegetale. Fermierii cu peste 10 hectare de teren cultivabil trebuie să planteze cel puțin două culturi diferite într-un an, iar cei cu peste 30 de hectare de teren cultivabil trebuie să planteze cel puțin trei tipuri de culturi. Culturile cultivate în cea mai mare suprafață nu trebuie să acopere mai mult de 75% din suprafața cultivată, iar în cazul a trei culturi, culturile cultivate în cele două suprafețe mari nu trebuie să acopere mai mult de 95% din suprafața cultivată.

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

Hibridbúza. Őszi Búza. Állománymustra, Javaslatok A Szükséges és Ajánlott Tavaszi Beavatkozásokra

Dacă între rândurile culturii principale se seamănă o altă cultură și ambele produc culturi împreună, se consideră o cultură diversificată dacă culturile culturilor individuale ocupă cel puțin 25% din spațiu. Reînsămânțarea sau reînsămânțarea semnificativă din punct de vedere ecologic poate fi considerată și diversitate dacă cultura persistă o perioadă lungă de timp în zona specificată. Pe de altă parte, însămânțarea inter sau la scară mică, în care se cultivă mai multe tipuri de culturi în aceeași zonă în timpul sezonului de vegetație prin însămânțarea altor tipuri de culturi în cadrul culturii principale, nu este considerată diversificare a culturilor.

Procedurile prevăzute de lege includ desemnarea zonelor importante din punct de vedere ecologic și reconstrucția zonelor importante din punct de vedere ecologic în zonele țintă aprobate în Ungaria. În astfel de zone, după recoltarea unei culturi majore și înainte de însămânțarea următoarei culturi majore, trebuie plantat un stoc de plante de cel puțin două specii, care poate fi folosit ca gunoi de grajd sau ca cultură de acoperire de iarnă. A doua însămânțare trebuie transformată în sol înainte de însămânțarea următoarei culturi mari, a cărei perioadă de semănat este de la 1 iulie până la 1 octombrie. Cea mai mică suprafață pentru a doua semănat care poate fi considerată țintă ecologică este de 0,25 ha și are o greutate de 0,3. .

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

Prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal și aceste date pot fi utilizate direct de acest site web sau aplicație. O anumită prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal nu necesită consimțământul dumneavoastră, dar aveți dreptul de a vă opune acestui tip de prelucrare a datelor. Setările dvs. se aplică numai acestui site web. Vă puteți modifica setările în orice moment, revenind pe acest site sau utilizând politica noastră de confidențialitate.

Betegség Ellenálló és Egyben Bőtermő KalÁszos Kínálat 2021 Ben + Növényvédelmi és Tápanyag Tippek By Agro Napló

Există furnizori de servicii care prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal pentru interese legitime. Puteți preveni acest lucru controlând setările de mai jos. Dacă doriți să vă retrageți consimțământul, vă rugăm să faceți clic pe linkul din partea de jos a acestei pagini sau să vizitați Politica noastră de confidențialitate.

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

Acest site web folosește cookie-uri pentru a oferi o experiență mai bună pentru utilizator. Cookie-urile stochează informații în browserul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajută echipa noastră să înțeleagă ce părți ale site-ului le găsiți interesante și utile.

Dacă acest cookie este activat, nu vom putea salva setările selectate, ceea ce va duce la necesitatea de a activa cookie-urile în mod repetat la fiecare vizită.

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

Agro Napló 2023. Januári Lapszám By Agro Napló

Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului, precum și cele mai populare pagini. La fel ca anul trecut, fermierii plănuiesc să planteze peste două milioane de hectare de culturi de primăvară, în timp ce suprafețele de sfeclă de zahăr, cartofi și pepeni verzi continuă să scadă.

O iarnă aspră și o primăvară devreme au afectat negativ operațiunile agricole de primăvară, potrivit unui raport al Institutului de Economie Agricolă (AKI), care a văzut încetarea operațiunilor la mijlocul lunii aprilie a anului trecut, dar a scăzut. reducere 2020. Conform rapoartelor muncitorilor care evaluează starea activităților agricole pe anul

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

Începând cu 16 aprilie, fermierii au finalizat 34,5% din lucrările de semănat planificate. Semănatul de legume este complet în proporție de 32,9 la sută, iar semănatul cerealelor naționale este finalizat în proporție de 27,2%.

A Búza Termesztés Agronómiai Irányelvei

Potrivit raportului AKI, după o iarnă uscată și la începutul primăverii, cantitatea mare de ploaie primită la începutul lunii aprilie a ajutat la dezvoltarea culturilor deja plantate, dar în același timp au redus într-o oarecare măsură munca. Unele restanțe – Fermierii au continuat rapid munca începută în primăvară.

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

Suprafața planificată pentru însămânțarea porumbului plantată primăvara este de 1,16 milioane de hectare, iar până la data raportului, însămânțarea a fost finalizată pe 315,8 mii hectare. În regiunile Nograd, Bekes și Songgrad-Xanad, ponderea lucrărilor finite este de peste 50%, în timp ce în regiunile Zabolcs-Satmar-Bereg și Sala este de 9%, respectiv 14,3%. ആസൂത്രിതമായ ധാന്യം വിതയ്ക്കുന്ന പ്രദേശം ഏകദേശം 1.1 ദശലക്ഷം ഹെക്ടറാണ്, അതിൽ നാലിലൊന്ന് (259.6 ആയിരം ഹെക്ടർ) നട്ടുപിടിപ്പിക്കുന്നു. 28,200 ഹെക്ടർ സ്പ്രിംഗ് ബാർലിയുടെയും 6,400 ഹെക്ടർ സ്പ്രിംഗ് ഗോതമ്പിന്റെയും ആസൂത്രിത വിതയ്ക്കൽ മേഖലയിൽ, കർഷകർ ആസൂത്രണം ചെയ്ത പ്രവർത്തനങ്ങളുടെ മിക്കവാറും എല്ലാ (93.4 ശതമാനം) പൂർത്തിയാക്കി. ഈ വർഷം മിക്സഡ് ചോളം വിതച്ച വിസ്തൃതി 23.7 ആയിരം ഹെക്ടറും ഓട്സ് 23.1 ആയിരം ഹെക്ടറും ആയിരിക്കും. 2022 ഓടെ 21.7 ആയിരം ഹെക്ടറിൽ ധാന്യ മില്ലറ്റുകൾ നടാൻ പദ്ധതിയിട്ടിട്ടുണ്ട്.

സൂര്യകാന്തി വിതയ്ക്കാൻ ഉദ്ദേശിക്കുന്ന പ്രദേശം 695,000 ഹെക്ടറാണ്, കർഷകർ 305.9 ആയിരം ഹെക്ടർ, പ്രദേശത്തിന്റെ 44 ശതമാനം.

Tavasz árpa Vetési Ideje 2023

Szi és Tavaszi Búza. Őszi és Tavaszi árpa. Tritikálé. Napraforgó. Kukorica. Kender. Fajtaajánlat. Szója. Zab

Leave a Reply